BiH
146

U narednim danima pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima, u nedjelju moguć grad

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon toplotnog vala koji je zahvatio veće područje BiH, u narednim danima se očekuje oblačno vrijeme sa pljuskovima, navode u Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su mogući u centralnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i zapadu Hercegovine, ponegdje praćeni grmljavinom. Vjetar, slab, u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 26 do 32 stepeni. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, mogući su lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 29 stepeni.

U nedjelju možemo očekivati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine poslije podne u Krajini, centralnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Na sjeveroistoku Bosne, poslije podne, izraženije grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakim udarima vjetre, a moguća je i pojava grada.

U ponedjeljak će preovladavati umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne sa lokalnim pljuskovima. Na istoku i sjeveroistoku Bosne je moguća grmljavina.

Za utorak meteorolozi najavljuju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U većim dijelovima Bosne povremeni i slabi lokalni pljuskovi.