{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U naredne tri godine 65 miliona KM za vojne helikoptere OSBiH

22.12.2017. u 16:19
278
32
U naredne tri godine 65 miliona KM za vojne helikoptere OSBiH
278
U naredne tri godine 65 miliona KM za vojne helikoptere OSBiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva odbrane, donijelo je Odluku o višegodišnjem projektu nabavke helikoptera za Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine u vrijednosti 65 miliona KM.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ovaj višegodišnji projekt bit će realiziran u periodu 2018. - 2021. godina, uz finansijsku pomoć Vlade Sjedinjenih Američkih Država na bazi potpisanog sporazuma između dvije države.

Ministarstvo odbrane za dva helikoptera osiguralo je uštedama iz svog budžeta 6,2 miliona KM, između ostalog, smanjivanjem naknada za putne troškove, prijevoz, gorivo, nabavku materijala, iznajmljivanje imovine i opreme. Istovremeno će pet miliona američkih dolara osigurati SAD svojom donacijom iz programa vojne pomoći na osnovu sporazuma potpisanog s Vijećem ministara BiH 2001. godine.

Dinamika finansiranja iz budžetskih sredstava u narednom periodu uvjetovana je usvojenim Globalnim okvirom fiskalnog bilansa i politika u BiH za srednjoročni period.

Vijeće ministara i Predsjedništvo BiH su ranije podržali zahtjeve Ministarstva odbrane da se, zbog dotrajalosti i godina starosti postojećih letjelica, izvrši nabavka dva nova srednja transportna helikoptera i dva vedra za gašenje požara za lake višenamjenske helikoptere.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: