{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U MUP-u USK-a pritisak na podređene da se isključe iz Sindikata

F
12.6.2007. u 12:25
0
0
U MUP-u USK-a pritisak na podređene da se isključe iz Sindikata
0
U MUP-u USK-a pritisak na podređene da se isključe iz Sindikata
U Ministarstvu unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona ministar policije i policijski komesar vrše pritisak na podređene da se isključe iz Sindikata, što je specijalna vrsta mobinga u policiji u kojoj se to ne bi smjelo događati.
O ovome su premijera USK-a Šemsudina Dedića danas u Bihaću upoznali predsjednici Saveza samostalnih sindikata BiH i Unije samostalnih sindikata policije FBiH Edhem Biber i Hamdo Melez.

Prema njihovim riječima sporan je usvojeni pravilnik koji se odnosi na sistematizaciju radnih mjesta i radnička prava koji se veoma negativno održava na zaposlenike Kantonalnog MUP-a, a Sindikat nije bio upoznat o njegovom donošenju. Od premijera je zatražena pomoć za rješavanje ovog problema.

Razgovarano je i o aktuelnom štrajku zdravstvenih radnika na području USK-a. Istaknuto je da su pregovori sa Sindikatom u toku i da će Vlada vrlo brzo dati saglasnost na novi kolektivni ugovor čime će štrajk biti okončan.

Međutim, naglašeno je da u ovdašnjim zdravstvenim ustanovama ima viška zaposlenih što će se morati rješavati te podizanje nivoa usluga koji je vrlo nizak, a da se ne govori o alarmantnoj situaciji, kada je u pitanju zastarjelost medicinske opreme.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: