BiH
12

U Mostaru zabilježeni udari vjetra jačine 120 kilometara na sat

Klix.ba
Foto: Z. M./Klix.ba
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
U gradu na Neretvi su u jutarnjim satima i u toku današnjeg dana su zabilježeni udari vjetra od 120 kilometara na sat. Zbog toga je nastala znatna materijalna šteta u gradu i širem gradskom području.

Jak vjetar uništio je mnoga autobusna stajališta, reklamne panoe, saobraćajne znakove, a pričinjena je i znatna materijalna šteta na gradskoj rasvjeti.

U mostarskom naselju Gnojnice proteklu noć je usred jakih udara vjetra prevrnut i šleper koji je bio parkiran na benzinskoj pumpi.

Također u naselju Rodoč je vjetra je oborio nekoliko borova, a neki od njih su bili i dugi oko petnaestak metara.

U mostarskom naselju Bišće polje vjetar je načinio znatnu materijalnu štetu na reklamnim panoima mnogih firma čija su predstavništva smještena ovdje, a također i na parkiranim kamionima koji se nalaze u krugu ovih preduzeća.

Na podveležkom platou usred snažnih udara vjetra polomljena su četiri betonska električna stuba pa su mnoga podveležka sela ostala bez struje, a također bez struje su i dijelovi Blagaja, Rujišta i Glavatičeva.

Kako nam je rečeno iz Elektrodistribucije Mostar, ekipe su od rano jutros na terenu kao bi što prije otklonili kvarove.

Zbog bure su i otkazani letovi na Mostarskom aerodromu, budući da su u ovom dijelu Mostara i na samom aerodromu zabilježeni udari vjetra od skoro 150 kilometara na sat.