BiH
0

U Mostaru za najugroženije podijeljeno 359 školskih ruksaka

Piše: A. B.
(Foto: Klix.ba)
Ministar Zdravstva rada i socijalne zaštite Mladen Bošković u ime Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona danas je podijelio 359 ruksaka napunjenih školskim priborom djeci iz najugroženijih porodica s područja Mostara. Radi se o donaciji koju Grad svake godine izdvaja za socijalno ugrožene.

“Ovo je mali dar, ali vjerujte veliki zahtjevi i potrebe kada je riječ o socijalnoj zaštiti, su takvi da pokušavamo zaštititi one kojima je to i najpotrebnije. Nadam se da će im ovo pomoći da svoju školsku godinu završe na najbolji mogući način”, kazao je Bošković.

Osim u Mostaru, ruksaci će biti podijeljeni i u ostalim općinama, gdje će u HNK biti uručeno ukupno 1.000 torbi.

Zdravka Marić vršiteljica dužnosti direktorice ustanove Centar za socijalni rad Mostara izrazila je veliku zahvalnost što nadležne vlasti vide potrebu najugroženijih.

“Kao i prethodnih godina Vlada kantona je osigurala sredstva i nabavila školske torbe i pribor za naše najugroženije. Ova donacija će uveliko pomoći roditeljima i učenicima, ali i ovoj ustanovi. Svjesni smo činjenice da su potrebe mnogo veće, ali Centar će nastojati i na druge načine pomoći roditeljima da pripreme djecu za početak školske godine”, dodala je Marić.

Za roditelje djece koja su dobila ruksake i školski pribor ova donacija mnogo znači.

“Ovakve vrste pomoći nam veoma znače, posebno osobama koje imaju više djece, a nemaju nikakva primanja. Meni će lično pomoć dobro doći jer sam samohrana majka”, kazala je Alma Hajdarović. S njom su se složili i ostali roditelji koji su dodali da im svaki oblik pomoći dobro dođe jer se nalaze u teškom finansijskom stanju.