U Mostaru uništeno pet poker aparata i dvije slot mašine

F
FENA
20.11.2009. u 14:07
0
1
U Mostaru uništeno pet poker aparata i dvije slot mašine
0
U Mostaru uništeno pet poker aparata i dvije slot mašine
Porezna uprava FBiH – Kantonalni porezni ured Mostar danas je na deponiji J.P. "Uborak” uništio pet poker aparata i dvije slot mašine zapečaćene u okviru kontrola zakonitosti priređivanja igara na sreću.
Uništavanje je izvršeno po nalogu Općinskog suda u Mostaru koji je donio presudu i izrekao sigurnosnu mjeru izuzimanja i uništenja aparata koje su inspektori Porezne uprave FBiH zatekli u ugostiteljskim objektima koji nisu imali odobrenje za priređivanje igra na sreću Federalnog ministarstva finansija ni rješenje nadležnog općinskog organa.

Aparati nisu bili obilježeni ni naljepnicama Federalnog ministarstva finansija koje izdaje Porezna uprava FBiH na zahtjev poreznih obveznika.

Objekti za koje je sud izrekao presudu, kako stoji u saopćenju Porezne uprave FBiH, u vlasništvu su Ljube Menala i Adema Macića.

"Presude općinskih sudova kojima se nalaže uništavanje aparata za igre na sreću su donesene na osnovu obavijesti istražitelja Porezne uprave FBiH o postojanju osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo 'neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem' i predstavljaju jedan od načina za suzbijanje pojave nezakonitog priređivanja igara na sreću u FBiH. Pred nadležnim sudovima su u toku procesi za utvrđivanje odgovornosti počinitelja nezakonitog priređivanja igara na sreću. Očekujemo da će u narednom periodu sudovi postupajući po obavijestima Porezne uprave FBiH donositi presude u kojima se nalaže izuzimanje i uništavanje aparata za priređivanje igara na sreću koji su zapečećeni u toku kontrola istražnih i poreznih inspektora Porezne uprave FBiH”, kazao je direktor Porezne uprave Midhat Arifović.

Podsjetio je da su inspektori Porezne uprave FBiH tokom 2008. i 2009. izvršili kontrolu 943 objekta te da su zbog utvrđenih nepravilnosti bili prinuđeni da primjenjuju represivne mjeri i da privremeno zatvore 487 objekata, u kojima su zatekli 2.282 automata za priređivanje igara na sreću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: