{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Mostaru u srijedu zatvoreno 12 objekata

F
16.5.2008. u 17:52
0
0
U Mostaru u srijedu zatvoreno 12 objekata
0
U Mostaru u srijedu zatvoreno 12 objekata
U Mostaru je 14. maja privremeno zatvoreno 12 objekata zbog rada bez odobrenja za priređivanje igara na sreću Federalnog ministarstva finansija i rješenja općinskog organa za priređivanje zabavnih igara, neovlaštenog organiziranja igara na sreću i neovlaštenog držanja aparata, kao i neprijavljenih radnika, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.
Riječ je o nastavku redovnih aktivnosti inspektora Porezne uprave Federacije BiH koji su proteklih dana na području Hercegovačko-neretvanskog kantona privremeno zatvorili 27 objekata u kojima se nezakonito priređuju posebne igre na sreću, odnosno neovlašteno drže aparati za klađenje, automati i druge naprave za igre na sreću.

Predmet kontrole u svim slučajevima bila je provjera zakonitosti rada objekata u skladu sa Zakonom o Poreznoj upravi FBiH, Zakonom o igrama na sreću i Pravilnikom o načinu dobivanja i produženja odobrenja za priređivanje igara na sreću, odobrenja pravila igara na sreću.

Ilustracije radi, u 13 slučajeva izvršene su povrede službenog pečata na objektima koji su privremeno zatvoreni, a koji su, uz asistenciju policije, ponovno zapečaćeni.

Porezna uprava Federacije BiH naglašava da su zbog postojanja još velikog broja objekata u kojima se drži značajan broj aparata za klađenje i aparata za igre na sreću neophodne podrška i saradnja s drugim nadležnim agencijama za provođenje zakona, prije svega policijskim organima i drugim nadležnim inspekcijskim službama, tužilaštavima i sudovima na svim nivoima, kao i pomoć i podrška građana u FBiH.

Inspektori Porezne uprave FBiH će, i pored toga što su bili izloženi fizičkim prijetnjama, verbalnim vrijeđanjima i drugim neugodnostima, nastaviti raditi na terenu i otkrivati sve porezne obveznike koji na razne načine pokušavaju izbjeći plaćanje poreznih obaveza.

U svim slučajevima gdje postoji osnovana sumnja da se radi o krivičnom djelu iz oblasti poreza - poreznoj utaji - nadležne službe Porezne uprave FBiH će tužilaštvima podnijeti krivične izvještaje, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: