Ulica Stjepana Radića
67

U Mostaru svečano otvoren konzulat Republike Rumunije, prisustvovale brojne zvanice

V. K.
U Mostaru je službeno otvoren Počasni konzulat Republike Rumunije, u sklopu kojeg su sudjelovali brojni dužnosnici iz Rumunije i Bosne i Hercegovine.

Konzulat su svečano otvorili rumunski ambasador u BiH Anton Pacuretu, predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač u prisustvu mostarskog gradonačelnik Mario Kordić.

Počasni konzul Republike Rumunije u Mostaru je gospodin Davorin Vidačković, inače izvršni direktor kompanije GUMA M koja je ovlašteni distributer za Renult, Nissan i Dacia vozila u Bosni i Hercegovini. Ovaj primjer suradnje jedne kompanije i republike Rumunije jasno ilustrira kako može biti pokretač ekonomske trgovine i razvoja.

Kroz ovu sinergiju, stvaraju se održive prednosti za društvo, čime se ostvaruje dobra suradnja koja donosi dobrobit svima, navode iz konzulata.

Gospodin Vidačković, kako ističu, ima impresivno iskustvo u poslovnom svijetu i njegova uloga kao počasnog konzula ističe važnost ekonomske suradnje između Rumunije i Bosne i Hercegovine, te će doprinijeti daljnjem jačanju trgovinskih veza između ove dvije zemlje.

Otvoriti Počasni konzulat Rumunije u Mostaru označava konkretan korak prema produbljivanju prijateljstva i suradnje između dviju zemalja. Očekuje se da će ovaj konzulat igrati ključnu ulogu u olakšavanju komunikacije i razmjene između građana i poslovnih zajednica Rumunije i Bosne i Hercegovine.

Ovaj događaj predstavlja samo početak zajedničkog puta prema jačanju odnosa i suradnji između Republike Rumunije i Bosne i Hercegovine. Očekujemo da će ova inicijativa donijeti koristi za obje zemlje te otvoriti nova vrata za ekonomski razvoj, kulturološku razmjenu i daljnju suradnju.