4. i 5. juli
155

U Mostaru registrovano 50 hiljada glasača za izbore u Hrvatskoj

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
U Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Mostaru danas je završena registracija svih hrvatskih državljana koji žele glasati na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor.

Ove informacije za Klix.ba je potvrdila gerant konzulica u Mostaru Jadranka Modrić.

Kazala nam je kako su svi glasači koji nemaju elektronsku osobnu iskaznicu Republike Hrvatske registraciju mogli izvršiti danas do 16 sati, do kad je i radno vrijeme u tom konzulatu.

"Oko 50 hiljada je aktivno registriranih glasača koji imaju elektronske osobne iskaznice i koji su se registrovali“, kazala je Modrić za Klix.ba.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

Ističe da je broj osoba koje su trebale registraciju znatno manji nego je to bilo na proteklim izborima, jer je veliki broj građana od tada stekao osobnu elektronsku iskaznicu čime je i registracija olakšana.

Hrvatski državljani koji imaju prebivalište u Bosni i Hercegovini a propustili su se registrovati iz bilo kojih razloga, kako je naglasila to će moći učiniti na dane izbora, tako što će potvrde od Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mostaru izvaditi pije glasanja.

Izbori u Mostaru će se održati 4. i 5. jula u prostorijama Osnovne škole Petra Bakule, a izborna mjesta će se otvoriti za potvrde kako je kazala Modrić u Gimnaziji fra. Grge Martića, koja je u naporednoj blizini, kako bi se rasteretila koncentracija ljudi i kako bi se mogle poštovati mjere zaštite koje su važeće u Federaciji BiH