BiH
0

U Mostaru proslavljena 63. godišnjica oslobođenja Mostara od fašizma

FENA
U povodu 63. godišnjice oslobađanja Mostara od fašizma, članovi i simpatizeri Saveza antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata (SUBNOR) položili su danas na Partizanskom spomeniku u Mostaru cvijeće.

Tom je prigodom predsjednik Kantonalnog saveza SUBNOR-a Alija Bijavica kazao da taj savez svake godine obilježava Dan oslobađanja Mostara od fašizma polaganjem cvijeća na sve značajnije spomenike te da se svake godine povećava broj sudionika proslave.

"Ja se nadam kako sazrijeva svijest da nam je bilo mnogo bolje kada smo bili u bivšoj državi", kazao je Bijavica.

Govoreći o trenutno katastrofalnom stanju u kojem se Partizanski spomenik nalazi, Bijavica je kazao kako je Partizanski spomenik proglašen nacionalnim spomenikom te da država ne smije biti tako neodgovorna prema njemu.

Predsjednik Hercegovačko-neretvanskog Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Aner Žuljević kazao je u izjavi za novinare da bi ovaj praznik za sve građane Mostara trebao značiti jedan historijski dan te kako građani koji se ne sjećaju historije traže da se ona ponovi.

"Nažalost, stanje u kojem smo zatekli danas ovaj spomenik pokazuje da se narod baš i ne želi odnositi prema tim vrijednostima onako kako one to zaslužuju", dodao je Žuljević.

Također, on je istaknuo kako će se SDP zalagati da se Partizanskom spomeniku vrati onaj sjaj koji je imao prije rata.

Članovi SUBNOR-a položili su danas cvijeće kod biste narodnog heroja Mustafe Ćemalovića Ćimbe, na Šehitlucima, u parku Musala te u Liska ulici.