{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Mostaru primljeno 2.700 zahtjeva iz HBK-a za civilne invalidnine

F
14.9.2007. u 10:20
0
1
U Mostaru primljeno 2.700 zahtjeva iz HBK-a za civilne invalidnine
0
U Mostaru primljeno 2.700 zahtjeva iz HBK-a za civilne invalidnine
Po podacima Ministarstva rada i socijalne skrbi u Vladi Hercegbosanskog kantona, u Institutu za medicinsko vještačenje u Mostaru zaprimljeno je preko 2 700 zahtjeva s područja HBK-a za ostvarivanje prava na civilnu-neratnu invalidninu.
Najveći broj pristiglih zahtjeva zaprimio je livanjski Centar za socijalni rad oko 1 800 zahtjeva. Obrađeno ih je i riješeno 480, a redovitu isplatu prima oko 290 korisnika civilne invalidnine.

Po riječima Milana Mihaljevića, pomoćnika ministra za socijalnu skrb, prognane i raseljene osobe u resornom županijskom ministarstvu, do sad je obrađeno oko 42 posto pristiglih zahtjeva s području cijelog kantona.

"Naše ministarstvo zatečeno je s trenutnim stanjem budući da je federalno resorno ministarstvo ove godine prestalo plaćati navedenom institutu obradu zahtjeva i te obaveze prenijelo na županije. Tako se govori o dugu Hercegbosanskog kantona prema navedenoj Komisiji u Mostaru od oko 500 hiljada maraka, a po nekim procjenama, mi smo obavezni platiti oko 100 hiljada maraka", kazao je Mihaljević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: