{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Mostaru potpisan ugovor o rekonstrukciji krovova u starom gradu

F
23.7.2007. u 13:30
0
0
U Mostaru potpisan ugovor o rekonstrukciji krovova u starom gradu
0
U Mostaru potpisan ugovor o rekonstrukciji krovova u starom gradu
Mostar
Danas je u Mostaru potpisan ugovor o rekonstrukciji krovova u starom dijelu grada Mostara za koje je sredstva u iznosu od 133 000 KM osigurao Grad Mostar.
Ugovor su potpisali gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, v. d. direktorice Agencije "Stari grad" Milada Elezović, te u ime izvođača radova građevinske tvrtke "Bišina" Mirsad Bajrović.

Riječ je o rekonstrukciji devet krovova na lijevoj i desnoj obali rijeke Neretve koji su u vlasništvu grada Mostara.

Po riječima Milade Elezović, Agencija "Stari grad" i grad Mostar uradili su elaborate za rekonstrukciju 27 objekata u starom dijelu grada po preporuci UNESCO-a, ali je za sada izabrano samo devet objekata. To su objekti koji se vide sa Starog mosta, odnosno područje Taphane i Kujundžiluka.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić kazao je kako je ovo dobar početak da se uključe i nadležne institucije za zaštitu kulturnih i historijskih objekata, a posebno onih objekata pod zaštitom UNESCO-a prema kojima i država i Federacija imaju obvezu.

Pozivu se pridružio i predsjedavajući mostarskog Gradskog vijeća Murat Ćorić, ističući da je značajno da objekti u starom dijelu grada i dalje ostanu pod zaštitom UNESCO-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: