U organizaciji Bh. bloka
20

U Mostaru počeo prvi sastanak o pripremama za konstituiranje gradske vlasti

G. Š.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
U organizaciji Bh. bloka u Mostaru je počeo prvi sastanak predstavnika političkih subjekata zastupljenih u Gradskom vijeću Grada Mostara, povodom pripreme i održavanja konstituirajuće sjednice vijeća.

Uz predstavnike Bh. bloka iz SDP-a i Naše stranke na sastanak koji se održava u hotelu Bristol stigli su i njihovi partneri iz Prve mostarske partije te predstavnici Koalicije za Mostar 2020, Hrvatske demokratske zajednice BiH, Ostajte ovdje - zajedno za naš Mostar i Hrvatske republikanske stranke.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Ovlašteni predstavnik Bh. bloka Arman Zalihić je kazao kako su ovaj sastanak organizirali jer smatraju da svi politički subjekti moraju uložiti maksimalan napor kako bi se izbjegle eventualne blokade i odmah po uspostavi vijeća rješavali nagomilani problemi.

Proces uspostavljanja funkcionalne i efikasne gradske administracije, kako naglašava, moguće je ostvariti samo širokim dogovorom svih ključnih političkih subjekata u Gradu Mostaru.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Vlast u Mostaru trebala bi se formirati 5. februara, kada će prvi put 35 gradskih vijećnika zasjesti u Gradskoj vijećnici Grada Mostara i svečano preuzeti svoje funkcije uz prisegu da će ih časno i pošteno obavljati za dobrobiti svih građana.