{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Mostaru održana sjednica Vlade FBiH

F
23.12.2008. u 15:48
0
0
U Mostaru održana sjednica Vlade FBiH
0
U Mostaru održana sjednica Vlade FBiH
Foto: Arhiv
Na svojoj današnjoj sjednici u Mostaru Vlada Federacije BiH utvrdila je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite obitelji s djecom te ga uputila u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku.
Imperativno je predviđeno predloženim izmjenama i dopunama da prava utvrđena tim zakonom ne može ostvariti osoba koja to pravo koristi ili može koristiti po drugim propisima, što bi trebalo osujetiti višestruko korištenje određenih prava i druge zlouporabe koje su prisutne u dosadašnjoj praksi.

Pooštreni su kriteriji za ostvarivanje prava na dodatak za njegu i pomoć od druge osobe te ortopedski dodatak.

Novopredložene izmjene ne dovode u pitanje osnovni cilj zakona da se zaštite najugroženije kategorije osoba sa invaliditetom kojima je ta zaštita najpotrebnija i da osujete višestruko korištenje istih prava po različitim propisima.

Vlada FBiH na svojoj današnjoj sjednici utvrdila je Prijedlog zakona o poljoprivrednom zemljištu, čiji se sadržaj odnosi na očuvanje, namjensko korištenje, povećanje proizvodne sposobnosti i unapređenje gospodarenja poljoprivrednim zemljištem, bez obzira u čijem je vlasništvu te usklađivanje interesa svih subjekata u korištenju poljoprivrednog zemljišta u ekonomskom razvoju zemlje.

Također, Vlada FBiH utvrdila je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o zapošljavanju stranaca, prijedloge o dva zakona: o turističkoj i o ugostiteljskoj djelatnost, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o pripadnosti ajvnih prihoda u Federaciji BiH.

Vlada FBiH utvrdila je Nacrt zakona o Financijsko-informatičkoj agenciji, Nacrt zakona o računovodstvu i reviziji u Federaciji BiH te dala suglasnost na projekt izgradnje kanalizacijskih korektora u općini Živinice.

Vlada je donijela i Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe o naknadama troškova za službena putovanja, čime su dnevnice za službena putovanja za 2009. godinu smanjena za 20 posto u odnosu na sadašnje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: