BiH
0

U Mostaru održan završni predizborni skup HDZ-a

FENA
Završni predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice za Sabor Republike Hrvatske pod motom "Neka se vaš glas i dalje čuje" održan je u četvrtak uvečer u dvorani Bijeli brijeg u Mostaru. U nazočnosti više tisuća ljudi, tom su prigodom predstavljeni kandidate te stranke na čelu s nositeljem liste Draganom Primorcem.

Skup je pozdravio gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić koji je istaknuo Hrvati u BiH moraju očuvati svoj identitet, jezik i kulturu, a Mostar vrijednosti koje hrvatski narod ima kao što su Sveučilište, Hrvatsko narodno kazalište i drugo.

Bešlić je izrazio nadu da će vlast u Hrvatskoj i dalje pružati političku potporu Hrvatima u BiH za jednakopravnost i konstitutivnost u ovoj zemlji.

Uz kandidate HDZ-a za 11. izbornu jedinicu Dragana Vukića i Radu Bošnjaka, nazočnima na skupu obratio se nositelj liste Dragan Primorac koji je poručio da su Hrvati jedan narod, ma gdje god živjeli, te da će jedan narod i ostati.

Primorac je podsjetio kako se nikada ne smije zaboraviti sudjelovanje Hrvata iz BiH i svijeta u Domovinskom ratu, te istaknuo kako Hrvatska ne pomaže Hrvatima u BiH već im vraća dug za sve ono što su učinili.

"Hvala na svemu što ste učinili za Hrvatsku. Uz poruku ljubavi i zajedništva nosim vam poruku Ive Sanadera i cijele Vlade: 'Hrvatska vas nikada neće zaboraviti'", kazao je aktualni hrvatski ministar obrazovanja, znanosti i športa.

Dodao je da je jedinstvo svih Hrvata jamac pobjede te da njegova stranka želi samo služiti narodu.

Primorac se osvrnuo na poruke nekih stranka u Hrvatskoj koji žele da se ukine pravo Hrvata u BiH da glasuju za Hrvatski sabor.

"Ima nekih koji ovih dana pokušavaju zaboraviti Hrvate u Bosni i Hercegovini, objavljuju plaćene oglase u novinama. Ja im poručujem da mogu plaćati oglase do ostatka života, ali nitko neće Hrvatima u BiH oduzeti pravo da glasuju za Hrvatsku. Hrvati u Bosni i Hercegovini nisu zaslužili takav odnos jer oni ljube više domovinu od onih u Hrvatskoj", istaknuo je Primorac.

Na predizbornom skupu Draganu Primorcu predano je pismo potpore koje je potpisalo 5000 studenata sa Sveučilišta u Mostaru, a tijekom skupa uručen je ček vrijedan 100 000 kuna koje su skupili sportaši iz Hrvatske za nabavku mobilnog mamografa za Hercegovinu.

U muzičkom dijelu predizbornog skupa nastupili su Mate Bulić, Ivan Mikulić, Dražen Zečić, Ranko Boban, klapa Maslina i drugi.

Uoči završnog skupa HDZ-a, na igralištu Kantarevac odigrane su revijalne utakmice humanitarnog karaktera. Snage su odmjerili studenti Sveučilišta u Mostaru i njihovi profesori, zatim HVIDR-a Mostar i HVIDRA-a Split te na kraju HDZ i prijatelji i sportske zvijezde