European mobility week
95

U Mostaru je danas potpuno besplatan javni prijevoz svim građanima

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
U Mostaru je danas potpuno besplatan javni prijevoz svim korisnicima tokom čitavog dana u sklopu Evropske sedmice mobilnosti kojoj se najveći grad na Neretvi pridružio nizom sadržaja u cilju da se što manje koriste automobili.

"Grad Mostar po prvi put je formalno registriran na stranici European mobility week (Ecropska sedmica mobilnosti), te će u saradnji sa Sportskim savezom Grada Mostara i brojnim udruženjima i organizacijama sudjelovati u pripremama brojnih aktivnosti na temu održive mobilnosti", navode iz rukovodstva Grada Mostara.

Evropska sedmica mobilnosti je evropska inicijativa nastala s ciljem poticanja malih i velikih gradova na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilom i održava se svake godine u periodu od 16. do 22.septembra.

U sklopu Evropske sedmice mobilnosti u Mostaru, danas 20. septembra je Mostar bus d.o.o. omogućio besplatan javni prijevoz tokom cijeli dan unutar gradskog područja za sve građane.

Također je danas organiziran izlet srednjoškolaca Srednje građevinske škole Željeznicama FBiH na relaciji Mostar – Čapljina, te izlet za sve na Hum u organizaciji HPD Prenj 1933. Mostar s polaskom u 17 sati ispred I. OŠ Antuna Branka Šimića.