{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Miljacku će danas biti pušteno 3.000 komada mlađi potočne pastrmke

F
4.8.2017. u 09:56
1.269
76
U Miljacku će danas biti pušteno 3.000 komada mlađi potočne pastrmke
1.269
U Miljacku će danas biti pušteno 3.000 komada mlađi potočne pastrmke
Sportsko ribolovno društvo (SRD) "Miljacka", uz podršku Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, danas će organizirati još jednu akciju poribljavanja rijeke Miljacke u njenom gornjem toku,na potezu od brane na Bentbaši do ušća rijeke Mošćanice.
Članovi udruženja će tom prilikom u Miljacku ubaciti 100 kilograma potočne pastrmke.

Sredstva za nabavku ribe osiguralo je Ministarstvo privrede KS, a radi se o 3.000 KM.

U pitanju je prva faza podrške tom društvu, jer su u narednom periodu planirane još dvije akcije poribljavanja, kada će se u rijeku ubaciti oko 3.000 komada mlađi potočne pastrmke.

Potočna pastrmka je vrsta ribe koja ima svoje stanište u Miljacki, zbog čega se vrlo brzo prilagodi na uvjete života u njoj.

"Naše društvo poduzima sve potrebne aktivnosti kako bi omogućilo ribolov, održalo nivo čistoće i uređenja korita u tom dijelu rijeke Miljacke i time potpuno uredilo tzv "ribolovne staze" namijenjene svim našim članovima, kojih u ovom trenutku ima 60, ali i drugim zaljubljenicima u taj sport", kazao je predsjednik SRD "Miljacka" Kenan Hajdarević.

Dodao da je i da je do sada na toj rijeci, a u njihovoj organizaciji, održano pet memorijalnih ribolovnih kupova, kao i jedno kolo Spin lige Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: