{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Međugorju se obilježava 32. godišnjica od ukazanja Gospe, došli hodočasnici iz cijelog svijeta

F
25.6.2013. u 12:38
15
28
U Međugorju se obilježava 32. godišnjica od ukazanja Gospe, došli hodočasnici iz cijelog svijeta
15
U Međugorju se obilježava 32. godišnjica od ukazanja Gospe, došli hodočasnici iz cijelog svijeta
Međugorje (Foto: AFP)
U Međugorju se danas obilježava 32. godišnjica Gospinih ukazanja u tome mjestu.
Osim domaćih hodočasnika iz Bosne i Hercegovine, u Međugorju u većim organiziranim grupama borave i hodočasnici iz Hrvatske, Engleske, SAD-a, Irske, Kanade, Mađarske, Švicarske, Austrije, Njemačke, Koreje, Francuske, Poljske, Italije, Ukrajine, Japana, Slovačke, Češke, Belgije, Portugala, Brazila, Slovenije i Rumunjske.

Veliki broj hodočasnika u Međugorje je stigao pješice, kako bi ispunili svoje zavjete Kraljici Mira i zahvalili joj za udijeljene milosti.

Središnji večernji molitveno-liturgijski program počet će večeras u 18 sati molitvom krunice i nastavlja se svetom misom u 19 sati koju će na vanjskom oltaru predslaviti, uz koncelebraciju mnogobrojnih svećenika, fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije. Nakon toga program će se nastaviti redovitim mjesečnim cjelonoćnim klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu.

I ove se godine za obljetnicu Gospinih ukazanja župa Međugorje pripremala Devetnicom koja se održavala od 15. juna. Svaki dan se u 16 sati molila krunica na Podbrdu, a od 18 sati se održavao redoviti molitveno liturgijski program.

Blažena Djevica Marija, u narodu poznata i kao Međugorska Gospa ili Kraljica Mira prvi se put ukazala 24. juna 1981. na predjelu zvanom Podbrdo, na brdu Crnica u Međugorju. Pojavila se u sumrak u liku divne, mlade žene s djetetom u naručju, koja je preko šestoro djece, što su je vidjela, svijetu poslala poruke o miru, vjeri, ljubavi, molitvi, obraćenju i postu.

Svakog 25. u mjesecu Gospa se preko svoje vidjelice, Marije Pavlović Luneti, obraća svijetu objavljujući svoje duhovne poruke sa istim žarom kao i 1981. godine. Vatikan nije ni priznao, ni opovrgnuo ova ukazanja, jer ona još traju. Službeno je Međugorje od njega prihvaćeno kao mjesto molitve.

Prema nekim procjenama, od početka Gospinih ukazanja do danas Međugorje i Bijakoviće posjetilo je blizu 45 miliona hodočasnika iz preko 130 zemalja svijeta. Svakodnevno su dolazili i dalje neumorno dolaze da se skrušeno i u miru mole i nadahnjuju upečatljivim Gospinim porukama koje im pomažu iz temelja promjeniti svoj duhovni život i život svojih porodica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: