Općina Novi Grad
0

U maju gradnja novih stanova na Dobrinji 5

Sarajevo-x.com
Sarajevo bi uskoro trebalo dobiti nove stambene zgrade. Objekat H koji se gradi u sarajevskom naselju Dobrinja 5 imat će 168 stanova u kojima se trenutno vrše građevinsko-zanatski radovi, saopštili su iz Općine Novi Grad. Na istom prostoru uskoro se pokreće gradnja još 250 stanova.

Gradilište i lokaciju gdje je predviđena izgradnja nove stambene zgrade u utorak su posjetili načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Damir Hadžić i direktor Kantonalnog stambenog fonda Dževad Kadribegović.

"Početkom maja očekuje se početak izgradnje još jedne stambene zgrade na lokalitetu Dobrinje. Općina Novi Grad Sarajevo stvorila je uslove za izgradnju još jednog stambenog objekta na Dobrinji 5, odnosno objekta E sa sedam lamela. Na ovaj način omogućavamo povoljnije rješavanje stambenog pitanja za mlade bračne parove i posebne kategorije stanovništva koje nemaju riješeno stambeno pitanje, a nisu bili u centru vladajućih struktura vlasti. Stanovi u ovom naselju moći će se kupiti po povoljnijim uslovima, a to je bio i jedan od glavnih ciljeva”, kazao je načelnik Općine Novi Grad Damir Hadžić, objašnjavajući da će, u skladu sa provedbeno-planskom dokumentacijom, nadležne službe Općine pripremati i ostale slobodne lokacije za kolektivnu stambenu gradnju.

Objekte gradi Kanotonalni stambeni fond, uz pomoć Ministarstva stambene politike Kantona Sarajevo.