BiH
0

U Ljubuškom nabavili uređaj za traženje nelegalnih priključaka na vodovodnu mrežu

FENA
Djelatnici Javnog poduzeća Parkovi d.o.o Ljubuški kreću u obračun s nelegalnim priključcima na vodovodnu mrežu na području ove općine.

S ciljem što efikasnijeg i bržeg otkrivanja nelegalnih priključaka nabavili su uređaj, odnosno tragač nemetalnih vodovodnih instalacija.

Riječ je o uređaju Sistem PWG (generator impulsnog valovanja), koji omogućava traženje vodovodnih cijevi svih materijala, a razvijen je bio osobito za traženje nemetalne polivinil-kloridne, polietilenske i azbest-cementne cijevi, priopćeno je iz Parkova.

Uz spomenuti uređaj za otkrivanje nelagalnih priključaka, tvrtka je nabavila i uređaj za otkrivanje kvarova geofon tip Aqua 100, kako bi se gubitci na vodovodnoj mreži sveli na minimum.

Povodom nabavke spomenutih uređaja u organizaciji JP Parkovi d.o.o. Ljubuški i poduzeća Vodoskok d.o.o. Tomislavgrad, na lokalitetu pročistača otpadnih voda Matnjevac u Ljubuškom, održana je prezentacija i praktična obuka rada s uređajem za otkrivanje kvarova i tragačem nemetalnih vodovodnih instalacija.

Prezentaciju i obuku održali su predstavnici isporučitelja uređaja za traganje – Andotehna d.o.o. – Ribnica, Slovenija, a obuci su prisustvovali predstavnici vodovodnih poduzeća iz područja Hercegovine i dijela Bosne.