{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Livnu zabilježen porast broja nezaposlenih

F
28.6.2007. u 14:23
0
0
U Livnu zabilježen porast broja nezaposlenih
0
U Livnu zabilježen porast broja nezaposlenih
Foto: Livno
Na području livanjske općine krajem prošlog mjeseca bilo je 3 426 nezaposlenih osoba ili 1,8 posto više u odnosu na stanje krajem prošle godine.
Prema podacima Zavoda za zapošljavanje, u Livnu više od tri četvrtine nezaposlenih nalazi se u najproduktivnijoj životnoj dobi od 18 do 35 godina. Među nezaposlenima je 425 sudionika Domovinskog rata te 15 ratnih vojnih invalida, a u strukturi nezaposlenih najviše je kvalificiranih radnika 1 496 i osoba sa srednjom stručnom spremom 944.

Novčanu naknadu koristi oko 28 osoba, a pravo na zdravstveno osiguranje na teret Zavoda ostvarilo je 2 448 osoba ili 71 posto nezaposlenih s područja livanjske općine.

Broj nezaposlenih u cijeloj Hercegbosanskoj županiji je u stalnom porastu ističu u županijskom Zavodu za zapošljavanje tako da trenutačno s fakultetskom diplomom u šest općina te županije posao traži 160 osoba te oko 270 osoba s višom stručnom spremom.

U strukturi nezaposlenih stručnih kadrova najviše je mladih pravnika i ekonomista bez radnog iskustva, a među osobama koje traže posao u HB županiji je i oko 63 posto žena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: