Razmatrat će sutra
282

U Livanjskom kantonu ne poštuju odluku Vlade FBiH o policijskom satu

D. Be.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Policijski sat koji je odlukom Kriznog štaba Federalnog miistarstva zdravstva na snazi večeras od 21 sat do 5 ujutro očito ne vrijedi za građane na području Livanjskog kantona.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio resorni ministar Momčilo Bajić.

"Sutra imamo sastanak Kriznog štaba i onda ćemo se odrediti kako ćemo dalje ići, a do tada ostaju na snazi one mjere koje su ranije propisane", kazao je ministar Bajić.

On ističe kako to nije jednostavna odluka, jer je zbog pooštravanja mjera privreda već u kolapsu, a nove restrikcije bi bile dodatni udar na ekonomiju.

"Najlakše je nešto zatvarati, ali ako ćemo nekoga zatvoriti, onda ga treba i obeštetiti", istaknuo je ministar Bajić te podsjetio kako za takav teret odluka mora postojati program pomoći s federalnog nivoa i garancija o obeštećenju.

Ističe da se na području ovog kantona redovno prati epidemiološko stanje te da je trenutno ukupno 129 osoba pozitivno na Covid-19.

Podsjetimo, novom naredbom Vlade Federacije BiH na prijedlog Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva naređuje se ograničavanje kretanja na cijeloj teritoriji FBiH od 21 sat do 5 sati.