BiH
0

U Laktašima otvoren trg "9. januar"

SRNA
Foto: Twitter/SNSD
Foto: Twitter/SNSD
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović otvorili su danas u ovom mjestu Trg "9. januar", povodom neustavnog obilježavanja dana tog bh. entiteta.

Dodik je poručio da je 9. januar od "historijskog značaja za srpski narod".

"Republika Srpska je prvi državni oblik koji imaju Srbi s ove strane Drine. Ovo je prvi put da imamo mogućnost da svoj patriotizam iskažemo ne samo prema Srbiji, nego i prema RS", rekao je Dodik obraćajući se okupljenim građanima u Laktašima.

On je dodao da je "stvaranjem RS stvorena prilika da srpski narod ima dvije ljubavi - Republiku Srpsku i Srbiju", te poručio da se to ne smije napustiti, bez obzira na izazove.

Izrazio je zadovoljstvo što su Laktaši među prvim lokalnim zajednicama koje su realizovale inicijativu da se trgu ili ulici da naziv "9. januar".

"Vjerujem da će ovo biti inspiracija i za ostale lokalne zajednice da svoje aktivnosti usmjere ka tome i da u toku ove godine svaka opština ima trg, ulicu ili instituciju nazvanu po Danu Republike", izjavio je Dodik govoreći o tom bh. entitetu.

Načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović rekao je da je Republika Srpska "ponos srpskog naroda koji ne želi njenim postojanjem nikome da nanese zlo, već da njeguje svoju tradiciju i da slobodno živi".