{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U krugu Kampusa nađena metalna burad iz kojih se širio miris plina

S
4.6.2008. u 17:17
0
0
U krugu Kampusa nađena metalna burad iz kojih se širio miris plina
0
U krugu Kampusa nađena metalna burad iz kojih se širio miris plina
U utorak oko 16.15 sati, obaviještena je II PU da se u krugu kampusa Univerziteta u Sarajevu, nalazi oko 20 komada metalnih buradi iz kojih se širi miris plina.
Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, sudski vještak hemijske struke, pripadnici PVB Kantona Sarajevo i direktor Civilne zaštite Kantona Sarajevo.

Izvršenim uviđajem je konstatovano da je polovinom maja ove godine, K.F., rođen 1950. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, uz odobrenje U.M., rođenog 1951. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, dovezao i deponovao devetnaest komada metalnih buradi zapremine od 200 l, sa natpisom "Scenitel T gasodorant UN 2412", a koje je dobio od "Sarajevo gasa".

Pripadnici PVB Kantona Sarajevo, utvrdili su da su burad prazna, te da na jednom buretu nedostaje čep, koji je naknadno stavljen. U obavljenom intervju sa radnicima "Sarajevo gasa", oni su izjavili da se supstanca iz buradi dodaje u instalacije zemnog gasa kako bi se osjetio miris, ukoliko bi došlo do curenje iz gasne mreže.

Službenici policije nastavljaju dalji rad na dokumentovanju navedenog događaja i preduzimanju zakonom predviđenih mjera.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: