Borba protiv narkotika
175

U Kreševu policija pronašla 28 stabljika indijske konoplje

F. H.
Foto: MUP SBK
Foto: MUP SBK
Policija Srednjobosanskog kantona je u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom tokom vikenda realizirala tri akcije u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Policijski službenici su u mjestu Troska, općina Kreševo izvršili pretres kuće koju koristi O.K rođen 1981. godine. Prilikom pretresa pronađeno je 28 stabljika indijske konoplje, 167 sjemenki navedene biljke, kao i razni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvvršenjem krivičnih djela iz ove oblasti, saopćili su iz MUP-a SBK.

Policijski službenici PU Jajce su 02.07.2022.godine u mjestu Ćusine, općina Jajce izvršili kontrolu vozila marke Renault, kojim je upravljao M.A. rođen 1993.godine iz Sarajeva. Prilikom kontrole M.A je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je cannabis.

Na području Viteza, pripadnicima MUP-a SBK prilikom kontrole i pregleda osobe incijala S.B rođene 2002. godine, osoba je dobrovoljno predala dvije ručno motane cigare za koje se sumnja da sadrže cannabis.

U nastavku aktivnosti po naredbi Općinskog suda u Travniku izvršen je pretres vozila marke Mercedes, kao i osoba zatečenih u vozilu, D.M. rođen 1997. godine i S.Č. rođen 1992. godine, obojica iz Viteza. Prilikom pretresa pronađene su materije za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis, a osumnjičeni su lišeni slobode