Odroni i klizišta
20

U Konjicu se saniraju posljedice obilnih padavina: Put Oteležane-Konjic i dalje blokiran

Klix.ba
Uprava za civilnu zaštitu u vatrogastvo HNK od ranih jutarnjih sati radi na otklanjanju i saniranju posljedica obilnih padavina na putnoj komunikaciji Oteležani-Konjic. Međutim, sanacija do večernjih sati, uprkos velikim naporima Civilne zaštite i mještana, nije uspjela.

"Zbog obima odrona i klizišta, koji su ovu putnu komunikaciju prekinuli na više mjesta, radovi na otklanjanju odrona i kliziša su otežani. Tako da je putna komunikacija koja povezuje selo Oteležane-Konjic i dalje u prekidu. Radovi će biti nastavljeni u ranim jutarnjim satima u ponedeljak", saopćili su iz Uprava za civilnu zaštitu u vatrogastvo HNK.

U ranim jutarnjim satima prijavljeni su odroni u selima Raotići i Čelina. Odmah po dojavi u oba sela su upućena raspoloživa materijalno-tehnička sredstva kako bi se sanirale posljedice i otklonili odroni. Ove putne komunikacije u toku dana su sanirane i otklonjene su posljedice obilnih padavina. Obje putne komunikacije trenutno su prohodne.

Nivo vodostaja rijeke Neretve u toku dana bio je u opadanju. Trenutno nema novih padavina na prostoru općine Konjic i situacija je stabilna.

Pripadnici Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo općine Konjic su u pripravnosti i pratit će situaciju na terenu.