BiH
0

U Konjicu održani "Skokovi u kazan"

Sarajevo-x.com
U organizaciji Eko asocijacije "Gorsko oko" i agencije "Max style" na plaži Stari pazar, u subotu, 14. jula, održano je X. Jubilarno, međunarodno takmičenje u ekstremnim skokovima u vodu "Skok u kazan Konjic 2007". Uz prisustvo 12.000 gledatelja, učestvovalo je trideset hrabrih skakača iz Užica, Novog Sada, Banja Luke, Tuzle, Zenice, Mostara i Konjica.

Pobjednik ovogodišnjeg, jubilarnog takmičenja je mladi Konjičanin Danko Dangubić sa stotinu osvojenih bodova, drugi je bio Mostarac Haris Džemat sa 99, 5 bodova, a trećeplasirani, najmlađi učesnik, također Konjičanin Dino Bajrić sa 96, 5 bodova.

U sklopu ove sportsko – turističke manifestacije održana je promotivna regatta, rafting niz Neretvu uz učešće preko 200 predstavnika vladinih institucija, te najjačih BH kompanija. U zabavnom dijelu programa nastupile su konjičanke Amra Halebić i Joana Petrović, kao i KUD „Preporod“, a održana je i modna revija koju je između ostalog nosila i aktuelna miss BIH.

U sklopu manifestacije dodjeljene su i titule: miss i mister promo regatte, kao i najveselija posada raftinga. Laskavu titulu najljepše ponijela je Dženita Šabanović, titula mistera pripala je Dženanu Mrziću, a najveseliji bili su predstavnici BH telekoma.

Trojica prvoplasiranih dobili su novčane nagrade, i prigodna priznanja.