{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U "Konaku" nije dogovoreno ništa

F
5.11.2008. u 18:42
0
3
U "Konaku" nije dogovoreno ništa
0
U "Konaku" nije dogovoreno ništa
Unutar stranaka čiji su kadrovi ministri Vlade Federacije BiH nisu dobri odnosi i iz tih razloga je i došlo do ovakve situacije kada je u pitanju rad federalne Vlade, utisak je poslije sastanka čelnika glavnih političkih stranaka u FBiH.
"Danas nije ništa konkretno dogovoreno, ali je dogovoren nastavak razgovora 12. novembra kada ćemo se očitovati o strateškim pitanjima koja se nalaze pred Vladom," kazala je predsjednica FBiH Borjana Krišto nakon sastanka lidera četiri političke stranke (SDABiH, HDZBiH, HDZ 1990 i SBiH) s Predsjedništvom FBiH, premijerom FBiH Nedžadom Brankovićem i njegovim zamjenicima.

Na sastanku u "Konaku" razgovarano je o elektroenergetskom sektoru, reformi javne uprave, boračkoj populaciji i finansijskom sustavu FBiH.

Krišto je istakla da su u toku razgovora otvorena sva pitanja koja su opterećivala odnose u Vladi FBiH, ali da ništa konkretno nije dogovoreno.

"Vlada FBiH je zadužena da do narednog sastanka o ovim reformskim pitanjima napravi program i prijedlog te da kaže da li je kapacitirana da te odluke i provede", objasnila je Krišto.

Kada je u pitanju Ministarstvo energetike, rudarstva i industrije, Krišto je istakla da su na sastanku otvorena pitanja o prekapacitiranosti nadležnosti pojedinih ministarstava. Ni oko toga, kaže Krišto, nije bilo zajedničkog stava.

Potpredsjednica FBiH Spomenka Mičić je kazala da su svi učesnici razgovora "dogovorili da budu jedinstveni u reformama".

Na sastanku su, kazao je potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo, izneseni različiti stavovi kada je u pitanju rekonstrukcija Vlade FBiH. Ipak, kako je rekao, kada je u pitanju energetski sektor, moguće je da dođe do formiranja neke vrste komisije koja bi preispitala šta koči investicioni proces u FBiH.

"Atmosfera na današnjem sastanku bila je puno bolja nego ona koja je vladala kada smo se prošli put sastali. Valjda smo svi svjesni pritiska javnosti i činjenicom da smo na pola mandata i da nam se približava svjetska ekonomska kriza", objasnio je Kebo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: