|

U Ključu privremeno oduzet traktor nakon sporne raspodjele kineske donacije

U Ključu privremeno oduzet traktor nakon sporne raspodjele kineske donacije
273
Piše: M. D.
1.4.2019. u 12:00
14
komentara
273

dijeljenja
U Ključu privremeno oduzet traktor nakon sporne raspodjele kineske donacije Foto: Ilustracija
U naselju Velagići kod Ključa, u objektu izbjegličkog kampa gdje se nalazi sjedište udruženja poljoprivrednika ove općine, u toku je akcija oduzimanja kineskog traktora s priključcima koji je ovo udruženje dobilo 2014. godine kao donaciju od Komisije za dodjelu poljprivredne mehanizacije ispred Vlade FBiH, saznaje Klix.ba.
U naselju Velagići kod Ključa, u objektu izbjegličkog kampa gdje se nalazi sjedište udruženja poljoprivrednika ove općine, u toku je akcija oduzimanja kineskog traktora s priključcima koji je ovo udruženje dobilo 2014. godine kao donaciju od Komisije za dodjelu poljoprivredne mehanizacije u ime Vlade FBiH, saznaje Klix.ba.

Akciju privremenog izuzimanja traktora provode policijski službenici Federalne uprave policije (FUP), detašmana Bihać.

"Dobili smo traktor kao donaciju i išli smo po njega u Sarajevo. Platili smo čovjeku 800 KM za prijevoz do Ključa, plus 300 KM za utovar, bilo je tu još troškova, a sad nam traktor oduzimaju, doduše, kažu, privremeno", ispričao nam je član Udruženja poljoprivrednika.

Od njega smo saznali da je kineski traktor lošeg kvaliteta te da ga uopće nisu koristili proteklih pet godina.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika Ključ Senad Bilajac potvrdio nam je da je akcija izuzimanja traktora u toku, ali nije bio raspoložen za davanje izjava.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...