BiH
0

U Kiseljaku uručeni ključevi za povratnike

FENA
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović, predsjednik državnog Povjerenstva za izbjeglice i raseljene osobe BiH i zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Slavko Marin i načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak uručili su danas povratnicima Bošnjacima i Hrvatima ključeve devet obnovljenih individualnih stambenih jedinica, za čiju je rekonstrukciju Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo 160.000 KM.

Halilović je kazao da je Ministarstvo u posljednje vrijeme, putem Povjerenstva za izbjeglice i raseljene osobe za obnovu individualnih stambenih jedinica povratnika i rekonstrukciju komunalne infrastrukture na području općine Kiseljak izdvojilo 250.000 KM, a u okviru CEB projekta uloženo je 49.000 KM.

Tokom razgovora čelnika Ministarstva s povratnicima rečeno je da su zapošljavanje i samozapošljavanje prvi prioriteti ove populacije, ali i osnovni preduvjet za održivi povratak.

Halilović, Marin i Mišurić Ramljak posjetili su i rekonstruirane kuće povratnika Joze Vukadina i Selvera Emše da bi se uvjerili u kvalitet izvedenih radova na obnovi ovih stambenih jedinica, saopćeno je iz kabineta ministra Halilovića.