{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Kataru potpisan sporazum o bratimljenju Sarajeva i Dohe

19.2.2018. u 18:09
635
230
U Kataru potpisan sporazum o bratimljenju Sarajeva i Dohe
635
U Kataru potpisan sporazum o bratimljenju Sarajeva i Dohe
Abdulah Skaka i Jamal Matar Al Naimi (Foto: Instagram)
Gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka danas je u prijestolnici Katara s gradonačelnikom Dohe Jamalom Matarom Al Naimijem potpisao sporazum o bratimljenju gradova.
Potpisivanju sporazuma prisustvovali su predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i premijer Katara šeik Abdullah bin Naser bin Khalifa Al Thani.

Kako je Skaka pojasnio na društvenim mrežama, sporazumom o bratimljenju uspostavljen je okvir za unaprijeđenje odnosa i proširenje saradnje u različitim oblastima od ekonomije i investicija, razmjenu turista i razvijanje turističkih potencijala do razvoja kulturne i sportske razmjene dvije prijestolnice.

"Ovo povezivanje je krupan korak u jačanju veza, ne samo gradova, nego, naroda i država u cijelini", smatra Skaka.Podsjećamo, Skaka je u službenoj posjeti Državi Katar u društvu delegacije Vijeća ministara BiH koju predvodi predsjedavajući Zvizdić.

Zvuizdić je danas sa šeikom Al Thanijem razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa BiH i Katara. Sastanku u Dohi, pored Zvizdića i Skake, prisustvovali su zamjenik predsjedavajućeg i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko te ambasador Bosne i Hercegovine u Državi Katar Tarik Sadović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: