{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Kantonu Sarajevo za tri mjeseca otkriveno 110 radnika "nacrno"

F
22.9.2018. u 11:29
193
27
U Kantonu Sarajevo za tri mjeseca otkriveno 110 radnika "nacrno"
193
U Kantonu Sarajevo za tri mjeseca otkriveno 110 radnika "nacrno"
Foto: D. Z./Klix.ba
U okviru plana pojačanih kontrola, inspektori rada Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo su u periodu od juna do početka septembra ove godine izvršili ukupno 676 inspekcijskih nadzora nad provođenjem Zakona o radu FBiH.
U navedenom, tromjesečnom periodu, na području Kantona Sarajevo evidentirano je ukupno 110 radnika bez zaključenog ugovora o radu i prijave na obavezne vidove osiguranja. Radi utvrđenih nepravilnosti inspektori su djelovali izdavanjem 205 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 69.400 KM, saopćeno je iz KUIP-a KS.

Rad inspektora u ovom periodu bio je organiziran u popodnevnim i večernjim satima, kao i danima vikenda, a s ciljem otkrivanja nepravilnosti koje se ne mogu utvrditi u redovnom radnom vremenu.

I u predstojećem periodu aktivnosti kantonalnih inspektora bit će usmjerene na suzbijanje ovog vida nelegalnog rada, poručili su iz KUIP-a.

Iz KUIP-a KS napominju da su spiskovi sa imenima 110 osoba koje su radile "nacrno" dostavljeni Službi za zapošljavanje Kantona Sarajevo, radi brisanja sa evidencije nezaposlenih osoba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: