816 vozilo bez dozvole
40

U Kantonu Sarajevo za četiri mjeseca izdato blizu 19.000 prekršaja zbog brze vožnje

S. Š.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
U Kantonu Sarajevo je u proteklih četiri mjeseca izdato 18.753 prekršajna naloga zbog prekoračenje dozvoljene brzine, potvrđeno je za Klix.ba u Upravi policije.

Na osnovu zvaničnih informacija Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u prethodnih četiri mjeseca izdato je, dakle, 18.753 prekršajnih loga zbog vožnje iznad ograničene brzine. To je, prosječno, više od 4.600 naloga mjesečno.

Također, za isti period od četiri mjeseca, policijski službenici evidentirali su 816 osoba koji su vozili bez položenog vozačkog ispita. Isto toliko prekršajnih naloga je i uručeno.

Policajci MUP-a KS evidentirali su, za također četiri mjeseca, 953 vožnje u alkoholisanom stanju.

Ovi podaci govore nam da je neophodno pooštravanje kaznenih mjera i saobraćaju, a samim tim temeljniji rad na kaznenoj politici. Tragedija koja je zadesila Sarajevo, ali i cijelu BiH u petak večer kada je stradala Azra Spahić koju je usmrtio Armin Berberović koji je vozio bez vozačke dozvole i u alkoholisanom stanju, nije prva - ne može biti ni posljednja - ali baš kako je glasio i jedan od transparenata na jučerašnjem okupljanju građana u znak odavanja počasti Spahić, možemo učiniti da ova nesreća bde zadnja za koju nije učinjeni sve kako bi bila spriječena.