{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Kantonu Sarajevo presiječen lanac trgovine narkotičkim sredstvima

F
22.6.2007. u 15:32
0
0
U Kantonu Sarajevo presiječen lanac trgovine narkotičkim sredstvima
0
U Kantonu Sarajevo presiječen lanac trgovine narkotičkim sredstvima
MUP KS-a je sarađujući s Kantonalnim tužilaštvom u proteklom periodu realizirao aktivnost koja je dovela do hapšenja četiri osobe i presijecanja lanca trgovine narkotičkih sredstava te pronalaska značajne količine naoružanja.
"Već duže pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a KS-a organizirano rade na presijecanju i suzbijanju kriminalnih aktivnosti grupe osoba koje se bave organiziranim kriminalom prevashodno trgovinom narkotičkih sredstava. U zadnja tri dana akcija koja je bila planski osmišljenja i organizirana urodila je plodom i lišili smo slobode više osoba koje su predate u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu", saopćio je danas na pres-konferenciji načelnik Sektora kriminalističke policije MUP-a KS-a Predrag Kurteš.

Pretresom stambenih objekata koje su posjedovale ove osobe, privatnih kuća i privatnih imanja, pronađeno je 200 grama kokaina, dva pištolja, 1.500 komada municije različitog kalibra, dva vozila i oko 50.000 KM.

“Ono što je u ovoj akciji najznačajnije jeste to što je prilikom pretresa privatne kuće jedne od uhapšenih osoba na njenom privatnom imanju na području KS-a, pronađena značajna količina protivoklopnog naoružanja. Radi se o četiri protivoklopne vođene rakete, proizvodnje 1986., 1989. i 1991. godine ćiriličnih oznaka, što upućuje da su proizvedene za potrebe bivše JNA, a ne za izvoz”, kazao je Kurteš.

Kantonalni tužilac Oleg Čavka je naglasio kako je istraga u toku te da zbog toga ne može saopćiti identitet osoba koje su predate Tužilaštvu.

On je naglasio kako su u posljednih nekoliko dana ukupno četiri osobe već predate Tužilaštvu, ali da su osumnjične još najmanje dvije - tri koje nisu lišene slobode.

“Upravo zbog te činjenice, zbog činjenice da se akcija nastavlja i da pokušavamo da rasvijetlimo još neke od radnji koje bi se mogle preduzimati u narednom periodu s njihove strane, nećemo davati identitet ovih osoba”, kazao je Čavka dodavši da očekuje da bi u aktivnom radu policije i Tužilaštva u narednih nekoliko dana moglo biti još hapšenja.

“Od osoba koje se nalaze već u pritvoru, jedna je povratnik u kriminal i odranije je poznata kao osoba koja već duže radi s drogom. Ostale osobe u pogledu ovog su nepoznate”, precizirao je Čavka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: