BiH
0

U Kantonu Sarajevo drugo polugodište počinje 30. januara

FENA
U 74 osnovne i 39 srednjih škola na području Kantona Sarajevo redovna nastava u drugom polugodištu školske 2011./2012. počinje 30. januara, a u klupe će ponovno sjesti oko 20.000 srednjoškolaca i oko 40.000 osnovaca.

Drugo polugodište traje 18 sedmica. Generalno, nastava se završava oko 10. juna, pri čemu učenici završnih razreda osnovne škole i prvačići nastavu imaju jednu sedmicu manje.

Stručni savjetnik za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u Ministarstvu obrazovanja KS-a Sretko Žmukić kazao je Feni da pet sedmica manje imaju maturanti srednjih škola i oni će redovnu nastavu završiti početkom maja. Maj i početak juna je period kad oni rade maturske radove i kad se obavljaju maturski ispiti.

"Prema našim saznanjima nijedna od škola nema probleme oko početka nastave. Tako da će u školske klupe u ponedjeljak sjesti oko 20.000 srednjoškolaca i oko 40.000 osnovaca", kazao je Žmukić. Dodao je da je januar iskorišten za otklanjanje kvarova na školskim objektima i inventaru, te da je sve spremno za početak drugog polugodišta.