{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U kampu Butmir treći seminar o bavljenju regionalnim katastrofama

F
FENA
17.12.2007. u 15:47
0
0
U kampu Butmir treći seminar o bavljenju regionalnim katastrofama
0
U kampu Butmir treći seminar o bavljenju regionalnim  katastrofama
Treći regionalni seminar o bavljenju prirodnim katastrofama otvoren je u ponedjeljak u Centru za obuku u Operacijama podrške miru (PSOTC) u kampu Butmir i završit će u četvrtak dodjelom certifikata.
Seminar je rezultat saradnje na visokom nivou među nekoliko ministarstava BiH i Centra i ima za cilj poboljšati vještine rukovođenja eksperata u ministarstvima i vladinim agencijama koje se bave velikim regionalnim katastrofama, saopćeno je u ponedjeljak iz PSOTC-a.

Ceremonijom otvaranja predsjedavao je komandant PSOTC-a, brigadni general Lollesgaard, koji je pozdravio zamjenika ministra sigurnosti BiH Miju Krešića, navodi se u saopćenju

Tokom četiri dana, seminar će okupiti 55 eksperata iz raznih ministarstava BiH te također iz susjednih zemalja (Srbije, Hrvatske i Makedonije). Seminar će se baviti raznim aspektima rukovođenja u bavljenju prirodnim katastrofama i radit će na poboljšanju saradnje između vladinih i lokalnih zvaničnika, navodi se u saopćenju

Ceremoniji zatvaranja prisustvovat će i francuska ambasadorica u BiH Maryse Beniau, saopćeno je u ponedjeljak iz PSOTC-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: