{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U kampu Butmir počeo seminar o strateškim, političko-vojnim pitanjima

F
9.6.2008. u 15:41
0
0
U kampu Butmir počeo seminar o strateškim, političko-vojnim pitanjima
0
U kampu Butmir počeo seminar o strateškim, političko-vojnim pitanjima
U kampu Butmir kod Sarajeva danas je počeo petodnevni seminar o strateškim političko-vojnim pitanjima, namijenjen generalskom koru Oružanih snaga BiH, te zvaničnicima državnih institucija BiH. Seminar su otvorili ministar odbrane BiH Selmo Cikotić i šef Misije OSCE-a u BiH ambasador Daglas Dejvidson.
"Ovo je još jedan korak ka NATO-u i trebao bi biti kvalitetan doprinos postizanju toliko bitne kompatibilnosti sa strukturama NATO-a“, rekao je ministar Cikotić.

Ambasador Davidson je u obraćanju naglasio da je ubijeđen da je BiH potpuno opredjeljena da pristupi NATO-u i da je u tom smislu učinila značajan progres.

Otvaranju seminara prisustvovali su general Ričard Vajtman, komandant NATO Štaba u Sarajevu i general Lolesgard, komandant trening centra za operacije podrške miru (PSOTC) u Butmiru, gdje se i održava seminar.

Seminar će trajati do petka, kada je planirano zatvaranje seminara, uz predstavljanje rezultata rada, davanje novih informacija o sadašnjem procesu planiranja i priprema za operacije podrške miru, završne diskusije i dodjelu certifikata, saopćeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Seminar je organizovalo Ministarstvo odbrane BiH, u saradnji sa Odjelom za sigurnosnu saradnju OSCE Misije u BiH, Generalštabnim koledžom Oružanih snaga Republike Njemačke i savjetodavnim timom NATO-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: