Lijep prizor
3.3k

U Kalesiji promovišu znanje i trud: Na reklamne panoe postavili portrete učenika generacija

A. K.
Foto: NKP
Foto: NKP
Lijep prizor zatekao je građane Kalesije, koji ovih dana svjedoče portretnim fotografijama učenika generacija, a koje su postavljene na reklamnim panoima.

Naime, u cilju promocije znanja, truda i uspjeha, u centru Kalesije osvanule su portretne fotografije šest učenika generacije iz jedne srednje i pet osnovnih škola u tom gradu.

Frahrudin Čajtinović je učenik generacije Mješovite srednje škole, Asmira Ibrić najbolja je bila u Osnovnoj školi Memići, Lejla Brkić u Osnovnoj školi Rainci Gornji, Amna Musić u Osnovnoj školi Tojšići, a Elma Padžić u Osnovnoj školi Vukovije.

Titule učenika generacije ponijeli su zbog postizanja najboljeg uspjeha tokom devetogodišnjeg, odnosno četverogodišnjeg školovanja.

Njihove fotografije na reklamnim panoima su završile na osnovu inicijative Admira Karića, vijećnika u Općinskom vijeću Kalesije.

Kako je kazao, zalagat će se da u budžetu Kalesije od naredne godine bude uvrštena stavka za posebnu nagradu za učenike generacija kalesijskih škola, ali i da Općina zakupi bilborde nakon završetka svake naredne školske godine, na kojima bi, jedan određen period, bile postavljene fotografije učenika generacije.