{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U julu povećan broj dolazaka turista

F
7.8.2007. u 10:13
0
0
U julu povećan broj dolazaka turista
0
U julu povećan broj dolazaka turista
Najnoviji statistički podaci Odjela za statistiku Turističke zajednice Kantona Sarajevo o posjeti turista ukazuju na to da se nastavlja trend povećanja ukupnog broja dolazaka i domaćih i stranih turista.
U julu, Kanton Sarajevo posjetilo je 13.887 turista, od toga 2.866 domaćih, a 11.021 stranih, što je povećanje za 21,5 posto u odnosu na isti period prethodne godine.

Medu najbrojnijim su bili turisti iz Hrvatske (2.192), zatim Slovenije, Turske, Njemačke, SAD, Srbije, Austrije, Velike Britanije, Poljske i Španije.

U ukupnom broju ostvarenih noćenja strani turisti učestvuju sa 80 posto, a domaći s 20 posto. Turisti iz Hrvatske prednjače i u broju noćenja (4.228).

Turisti iz Poljske i Španije bili su u julu najbrojniji među turistima iz 10 država iz kojih je stiglo najviše gostiju u Kanton Sarajevo.

Statistički pokazatelji ukazuju da je prosječno zadržavanje turista u Kantonu Sarajevo bilo od jednog do dva dana.

Najveći interes tokom boravka u Sarajevu turisti su pokazali za starom jezgrom grada gdje Turistička zajednica Kantona Sarajevo ima i svoj Turistički informativni centar, te kultumo-historijskim spomenicima Grada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: