{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U julu 47 korisnih poziva građana na telefon "Krimolovaca"

F
11.8.2010. u 14:46
0
2
U julu 47 korisnih poziva građana na telefon "Krimolovaca"
0
U julu 47 korisnih poziva građana na telefon "Krimolovaca"
U julu ove godine policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) registrirali su 443 poziva na telefonskoj liniji "Krimolovci" od kojih je 47 poziva bilo korisno a 139 neozbiljno, saopćeno je iz SIPA-e.
47 korisnih informacija primljeno je o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima te o njihovim počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko izvještaja.

Najveći broj informacija se odnosio na kaznena djela neovlaštene trgovine opojnim drogama, korupciju i na kaznena djela protiv službene i druge odgovorne dužnosti te na krivotvorenje.

Od ukupnog broja korisnih informacija, 42 su zajedno s izvještajima proslijeđene mjerodavnim policijskim tijelima u BiH, dok se pet informacija odnosilo na kaznena djela iz mjerodavnosti SIPA-e.

Od mjerodavnih policijskih tijela, u izvještajnom periodu pristiglo je 56 povratnih informacija na temelju kojih je utvrđeno da su mjerodavnim tužiteljstvima dostavljena tri izvještaja o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima, dok je pet izvještaja dostavljeno na ocjenu.

Policijski službenici SIPA-e su građanima koji su pozivali telefonski broj "Krimolovci" - 080 020 505 dali 257 savjeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: