BiH
0

U Janji napadnuti službenici Granične policije BiH

FENA
Pripadnike Jedinice granične policije Bijeljina, 22. decembra u 21:45 sati, u mjestu Janja, prilikom kontrole putničkog motornog vozila Peugeot verbalno je i fizički napao vozač G. N. (1972.), državljanin Bosne i Hercegovine.

Kontrolirajući spomenuto vozilo službenici su uočili da je G. N. u vidno alkoholiziranom stanju te mu naložili da ugasi vozilo i preda dokumente na uvid. Vrijeđajući i omalovažavajući policijske službenike, G. N. se oglušio na njihove naloge, a potom je izlazeći iz vozila rukom udario policijskog službenika Ć. Z. u predjelu vilice. Nakon toga, G. N. je lišen slobode pri čemu je i drugi policijski službenik P. M. od navedenog zadobio udarac rukom u predjelu glave, saopćeno je iz Granične policije BiH.

O događaju su obaviješteni službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeveroistok Bijeljina i Policijska stanica Janja, koji su G. N. sproveli u Policijsku stanicu Janja i gdje je prilikom alkotestiranja utvrđena količina od 1,32 promila alkohola u krvi.

Policijski službenici Ć. Z. i P. M. su se radi zadobivenih povreda obratili Službi hitne pomoći Doma zdravlja Bijeljina.

O događaju je obaviješten tužitelj Okružnog tužiteljstva Bijeljina po čijem će nalogu protiv G. N. biti dostavljen izvještaj zbog kaznenog djela "napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti", stoji u saopćenju.