BiH
771

U Jablanici se otvara novoizgrađena sportska dvorana sa oko 2.000 mjesta

Klix.ba
Svečano otvaranje novoizgrađene sportske dvorane u Jablanici zakazano je za petak u 18 sati.

Vrijednost radova na projektu iznosi nešto više od 6.000.000 KM. Do sada je u potpunosti izgrađen sportski dio objekta. Kapacitet dvorane je oko 2.000 mjesta (sa teleskopskim tribinama), a objekat raspolaže i salom sa fitnes, terenom za borilačke sportove te modernim svlačionicama za sportiste, sudije i prostorijama za službene osobe, parketom površine više od 1.500 m² i opremom usklađenim po najvišim međunarodnim standardima, tako da se u njoj mogu odigravati međunarodne rukometne, košarkaške, odbojkaške i futsal utakmice.

Objekat sportska dvorana raspolaže sa osvjetljenom podzemnom garažom sa više parking mjesta te otvorenim parking mjestima oko dvorane.

U okviru svečanosti kojoj će prisustvovati brojne ugledne zvanice federalnog, kantonalnog i lokalnog nivoa, te predstavnici javnog, društvenog, privrednog i vjerskog života općine Jablanica i HNK, te susjednih općina, sportskih radnika i klubova predviđen je, uz prigodna obraćanja, bogat kulturno-umjetnički i sportski program. Nakon svečanog otvorenja dvorane predviđeno je održavanje košarkaške utakmice između KK Turbina Jablanica i bivšeg prvaka Evrope u košarci KK Bosna Royal Jelly iz Sarajeva.