{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Italiju danas na transplantaciju bubrega i jetre odlazi Mia Jeličić

F
22.5.2007. u 13:36
0
0
U Italiju danas na transplantaciju bubrega i jetre odlazi Mia Jeličić
0
U Italiju danas na transplantaciju bubrega i jetre odlazi Mia Jeličić
U Pizu u Italiji danas će zbog transplantacije bubrega i jetre otputovati 28-godišnja Mia Jeličić iz Sarajeva. Ona će biti operirana zahvaljujući angažmanu Crvenog križa Italije te potpori talijanske ambasade i talijanske Kooperacije za razvoj u BiH.
Centar za transplantaciju Zavoda za zdravstvo Regije Toskana donio je odluku kako će vrlo osjetljiva operacija transplantacije bubrega i jetre biti urađena, a sve troškove koji iznose više od 300.000 eura pokrit će Regija Toscana i lokalni Zavod za zdravstvo.

Mia Jeličić kći je poznatog kuhara, glumca i javne ličnosti Mladena Jeličića. Dijabetičar je dvadeset i tri godine. U situaciji je da dnevno mora ići na pet peritonealnih dijaliza, a svaka joj prijeti komom. Liječnici su joj dali najviše pet godina života, a Miina nada i san bili su naći medicinsku ustanovu koja bi bila spremna operirati je.

Za skoru operaciju velike su zasluge zajedničkim snagama dali liječnik i predstavnik talijanskog Crvenog krsta u BiH dr. Michele Rezza Sanchez te dr. Ricci iz Crvenog križa Toscane.

Mia Jeličić otputovat će danas u Pizu, gdje će biti urađene sve analize kako bi se odredila vrsta operacije kojoj će biti podvrgnuta. U slučaju dvostruke transplantacije bubrega i jetre, ona će ostati u Italiji u blizini bolnice, jer će transplantacija morati biti obavljena u kratkom periodu od trenutka kada Centar za transplantaciju potvrdi organe, navodi se u saopćenju iz Ambasade Italije u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: