Stanje redovno
10

U Istočnom Sarajevu sva birališta otvorena na vrijeme

SRNA
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Biračka mjesta u opštinama Pale, Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo, Istočni Stari Grad, Trnovo i Kalinovik otvorena su na vrijeme i spremna su za prijem birača koji danas izlaze na opšte izbore u BiH, potvrđeno je jutros Srni u opštinskim izbornim komisijama.

Samo na nekoliko birališta izborni proces će početi sa neznatnim zakašnjenjem, jer su na manjem broju birališta pojedini članovi biračkih odbora zatražili ponovno brojanje glasačkih listića, kažu iz opštinskih izbornih komisija.

Na području opštine Pale pravo glasa ima 19.856 građana upisanih u centralni birački spisak, koji će moći da glasaju na 39 redovnih biračkih mjesta, a na raspolaganju će biti i dva mobilna tima i jedan za glasanje u odsustvu.

U Istočnoj Ilidži na spisku ima 13.525 lica sa pravom glasa koji će moći da glasaju na 23 redovna biračka mjesta, a formirana su četiri mobilna tima i po jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu i za nepotvrđene glasačke listiće.

Pravo glasa u Istočnom Novom Sarajevu ima 10.282 birača, koji će moći da glasaju na 14 redovnih biračkih mjesta, a formirana su tri mobilna tima i jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu.

Na području opštine Istočni Stari Grad pravo glasa ima 1.118 birača, građani će moći da glasaju na četiri redovna biračka mjesta, a formiran je jedan mobilni tim.

U opštini Trnovo pravo glasa ima 1.212 birača, a na raspolaganju će biti četiri redovna biračka mjesta, jedno za nepotvrđene glasačke listiće i jedan mobilni tim.

Opštinska izborna komisija u Kalinoviku na spisku ima 1.815 lica sa pravom glasa koji će moći da glasaju na 12 biračkih mjesta i formirana su dva mobilna tima.