U organizaciji bošnjačke omladine
0

U Istanbulu održana komemoracija Aliji Izetbegoviću

Piše: N. J.
Udruženje bošnjačke omladine Istanbul u četvrtak je u Istanbulu organizovalo komemoraciju povodom 8. godišnjice smrti prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

Komemoraciji su prisustvovali uvaženi članovi turskog parlamenta, načelnici opština u Istanbulu, predsjednici nevladinih organizacija, predstavnici Konzulata BiH u Istanbulu, Trgovinske Komore İstanbula, kao i brojni bh. studenti te sipmatizeri naše domovine.

Nakon himni Bosne i Hercegovine i Republike Turske, uvodni govor u ime organizatora programa Vedada Halilovića i GBDI, održala je predsjednica Udruženja, Emina Dželilović.

Ona je je poručila da Izetbegovića mladi nisu zaboravili i neće zaboraviti, te da će kao Udruženje raditi na tome da se mostovi između Turske i Bosne i Hercegovine još više učvrste i nikad ne poljuljaju.

Uz prikazivanje dokumentarca o liku i djelu prvog predsjednika, nekolicina poslanika iz turskog parlamenta koji su Izetbegovića poznavali lično, odrzali su kratke govore, te podijelili svoja iskustva sa gostima.

Na kraju programa uručene su zahvalnice učesnicima komemoracije i prijateljima Udruženja.