BiH
0

U Investicijskoj banci FBiH prestala privremena uprava

FENA
Agencija za bankarstvo Federacije BiH prihvatila je konačan izvještaj privremenog upravnika Investicijske banke FBiH, te donijela odluku o okončanju privremene uprave i razrješenju Miralema Babajića.

Miralem Babajić je na dužnost privremenog upravnika imenovan 14. juna 2006. godine, saopćeno je u četvrtak iz Agencije za bankarstvo FBiH.

U izvještaju je konstatovano da su otklonjeni svi razlozi zbog kojih je bila uvedena privremena uprava, pa je konstituisan Nadzorni odbor Banke, dok je za direktora te finansijske institucije izabran Ramiz Džaferović.

Kako se navodi u saopćenju Agencije za bankarstvo FBiH, promjena organizacijskog oblika Banke izvršena je 31. oktobra 2006. prijemom rješenja Općinskog suda u Sarajevu, a Komisija za vrijednosne papire izdala joj je 27.jula 2006. Rješenje o upisu u Registar vrijednosnih papira kod Komisije i to sa vrijednošću kapitala od 87.486.000 (87.486 dionica po 1.000 KM).

Finansijski pokazatelji poslovanja Banke na 31. decembar, kako se navodi u saopćenju Agencije za bankarstvo FBiH, ukazuju na stabilno finansijsko stanje i buduće perspektive Investicijske banke FBiH.