Nova uhljebljenja
0

U institucijama BiH u januaru zaposleno 20 osoba, među njima i aktivisti PDP-a i SDS-a

Piše: I. Č.
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
U institucije Bosne i Hercegovine zaposleno je u januaru 2019. godine novih 20 osoba među kojima su, očekivano, stranački članovi vladajućih stranaka na državnom nivou pokazali najbolje rezultate na konkursu.

Partija demokratskog progresa (PDP), koja odlazi sa vlasti na državnom nivou, dala je u proteklom ciklusu zapošljavanja najviše "uhljeba", a među njima su Goran Bošnjak, Saša Milanović i Miroslav Brčkalo. Sve troje su visokorangirani članovi PDP-a, stranke koja, zajedno sa ostalim strankama Saveza za promjene, radi na kontinuiranom zapošljavanju svojih članova u institucije BiH.

Uhvatili posljednji voz

Goran Brčkalo, aktuelni član Glavnog odbora i Predsjedništva PDP-a i bivši poslanik u NSRS, zaposlen je u Ministarstvo vanjskih poslova BiH na poziciju sekretara u Odjelјenju za međunarodnu, naučnu, tehničku, obrazovnu, kulturnu i sportsku saradnju.

Goran Bošnjak, predsjednik Općinskog odbora SDS-a u Bileći, zaposlen je na radno mjesto inspektora u Inspektoratu Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Saša Milanović, međunarodni sekretar PDP-a, zaposlen je u Ministarstvo vanjskih poslova BiH na radno mjesto sekretara u Odsjeku za vizno-pasoške poslove Sektora za međunarodnopravne i konzularne poslove.

Savez za promjene u funkciji kontinuiranog zapošljavanja

Savez za promjene je u protekle četiri godine mandata radio na kontinuiranom zapošljavanju svojih stranačkih aktivista u institucije Bosne i Hercegovine. Do sada je, ne računajući tri novozaposlena, zaposleno ukupno osam osoba.

  1. Dragan Šojić, savjetnik Mirka Šarovića, zaposlen je na mjesto direktora Službe za zajedničke poslove institucija BiH.

  2. Savo Krunić, savjetnik Mirka Šarovića, zaposlen je na mjesto šefa Odsjeka za kontrolu vanjskotrgovinskog prometa strateške robe Sektora za vanjskotrgovinsku politiku i strana ulaganja u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

  3. Mira Mihajlović, savjetnica Mirka Šarovića, zaposlena je na mjesto šefice Odsjeka za strateško planiranje u Sektoru za pravne i opće poslove u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

  4. Kosta Petrušić, savjetnik Mirka Šarovića, zaposlen je na mjesto stručnog savjetnika za strateško planiranje u Odsjeku za strateško planiranje Sektora za pravne i opće poslove u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

  5. Milica Lopatić, sekretarica Igora Crnadka, zaposlena je na mjesto III sekretar u Odsjeku za ekonomsku diplomatiju Sektora za bilateralne odnose Ministarstva vanjskih poslova BiH.

  1. Biljana Jošić-Bajić, savjetnica Igora Crnadka, zaposlena je na mjesto I sekretar u Odsjeku za ceremonijal Odjela za diplomatski protokol Ministarstva vanjskih poslova BiH.

  2. Dragiša Delić, savjetnik Igora Crnadka, zaposlen je na mjesto pomoćnika ministra u Sektoru za opće poslove Ministarstva vanjskih poslova BiH.

  3. Aleksandar Golijanin, savjetnik Igora Crnadka, zaposlen je na mjesto direktora Agencije za nadzor nad tržištem u Bosni i Hercegovini.

Nisu svi stranački

Adisa Fišić Barukčija zasnovala je 10. januara 2019. godine radni odnos u Sekretarijatu Parlamentarne skupštine BiH na mjesto višeg stručnog saradnika za bilateralne odnose u Odjelu za bilateralne odnose Sektora za međunarodne odnose i protokol.

Ivana Šeremet postavljena je na radno mjesto stručnog saradnika u Ustavnopravnoj komisiji Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH u Uredu sekretara Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH - Sekretarijat Parlamentarne skupštine BiH.

Saša Milanović došao je 10. januara 2019. godine na poziciju sekretara u Odsjeku za vizno-pasoške poslove Sektora za međunarodnopravne i konzularne poslove, u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Kenan Husejinbašić zaposlen je na mjesto višeg stručnog saradnika za protokolarne aktivnosti u Odsjeku za protokolarne aktivnosti i poslove prevođenja Odjeljenja za opšte i zajedničke poslove, u Ministarstvu odbrane BiH.

U institucijama BiH zaposleni su, uz ostale, Sanjin Rusmir, Srđan Ćebić, Mia Džinović, Sanela Alić, Nina Radić, Jasna Kahrić, Mladenka Brezo, Amina Pekić, Ivan Čobanac, Valentin Timoti, Irfan Mutap, Lejla Vrhovac, Ana Perić i Niko Duvnjak.