Zavod za transfuzijsku medicinu
0

U humanoj akciji u brezi 181 darivatelj

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH u saradnji s Crvenim križem Breza organizirao je u tom mjestu akciju darivanja krvi. Akciji se odazvalo 188 osoba, a 181 je darivala krv.

Iz Zavoda su danas u izjavi za Fenu izrazili zadovoljstvo odzivom darivatelja i nadu da će biti nastavljena uspješna saradnja s Crvenim križom Breza. Zahvaljuju firmama Doncafe, Bosnalijek i Lijanovići d.o.o koji su donirali obroke za te humane ljude.

Do kraja godine planiraju organizirati akcije u CK Vogošća, CK Jablanica, a u toku su i akcije darivanja krvi u srednjim školama i fakultetima na području Kantona Sarajevo.

"Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH i Ministarstvo odbrane BiH potpisali su sporazum te će uskoro biti organizovane akcije darivanja krvi među pripadnicima Oružanih snaga BiH", ističu iz Zavoda.

Iz Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH navode da je stanje krvi u Zavodu zadovoljavajuće tj. mogu zadovoljiti potrebe za krvlju u Kliničkom centru Univeziteta Sarajevo i Općoj bolnici te potrebe ostalih transfuzijskih centara koji im se obrate za pomoć.