BiH
55

U Hrvatskoj nevrijeme, pljuskovi s grmljavinom do kraja dana u BiH

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Hrvatsku je već zahvatilo jako nevrijeme s pljuskovima, grmljavinom i gradom, a vjetar je čupao drveće. Pogoršanje vremena u BiH očekuje se tokom poslijepodneva.

Padavine se sredinom dana očekuju prvo u Krajini, a u drugoj polovini dana u većem dijelu Bosne će biti pljuskovi s grmljavinom. Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Hercegovini će padati kiša. Temperature će i dalje biti visoke, do 35 stepeni na jugu.

Sutra će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana u Bosni će biti lokalnih pljuskova. Jutarnje temperature između 12 i 17 stepeni, na jugu do 21 stepen celzija, a najviša između 22 i 27 , na jugu do 31 stepen celzija.

Za vikend će biti također oblačno vrijeme. U subotu kiša i pljuskovi u Bosni, u Hercegovini bez padavina, a u nedjelju slijedi razvedravanje u poslijepodnevnim satima.

Jutarnje temperature nešto niže, od 10 do 17, na jugu do 20 stepeni, a najviše dnevne od 21 do 26, na jugu do 30 stepeni.

Nevrijeme zahvatilo Hrvatsku

Karlovac (Foto: 24sata.hr)
Karlovac (Foto: 24sata.hr)

Jako nevrijeme s grmljavinom i gradom zahvatilo je jutros karlovačko i dugoreško područje. Meteorolozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za danas su najavili jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom sa zapada i sjeverozapada te sjevernog Jadrana koje će se proširiti na veći dio Hrvatske.

Mjestimično je moguća obilnija kiša, ponajprije u Gorskom kotaru i na sjevernom Jadranu, ali i jače grmljavinsko nevrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22, u Slavoniji i Baranji te na Jadranu od 25 do 31 stepeni celzija. No, za vikend slijedi razvedravanje.