{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U HNK počela kampanja "Vaša policija 122"

F
18.2.2009. u 13:17
0
1
U HNK počela kampanja "Vaša policija 122"
0
U HNK počela kampanja "Vaša policija 122"
Predstavnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) na današnjoj konferenciji za novinare u Mostaru predstavili su kampanju pod nazivom "Vaša policija 122" koja će se u tom kantonu provesti u iduća dva mjeseca.
Kako je kazao glasnogovornik MUP-a HNK-a Srećko Bošnjak, cilj je kampanje popularizirati i javno promovisati policijski broj 122 te na taj način doprinijeti odgovornosti policije i poboljšanju odnosa policije sa zajednicom.

Na konferenciji je istaknuo kako je broj 122 besplatan i građanima dostupan 24 sata te da je javnosti poznat od ranije.

Govoreći o saradnji s građanima, komesar MUP-a HNK-a Himzo Đonko je kazao kako saradnja trenutno nije dovoljna, ali da je u proteklih godinu dana primjetan značajan napredak, odnosno da su građani postali mnogo savjesniji kada je u pitanju broj 122.

Đonko je istakao jako dobru saradnju u protekla tri mjeseca kada su građani pružili podršku policiji u slučaju pljačke banke u Konjicu, paljenja džamije u Višićima, razbojništva u Mostaru i drugih.

Po njegovim riječima, policija jedino u saradnji s građanima može imati kvalitetne rezultate te se nadaju da će ona u budućnosti biti na zavidnom nivou.

Pravovremenom informacijom i pravovremenom intervencijom policije na terenu zajedno se stvara sigurnija i bolja zajednica za ukupno življenje, istaknuto je na konferenciji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: